Til innholdet

Langs kysten 2017 - Semi-automatisk lusetelling er fullt mulig

Det mener operasjonell leder i Lerøy Aurora, Bjørn Mikalsen, som var en av rundt 80 deltakere på FHFs møter om forebygging og bekjempelse av lakselus henholdsvis i Harstad, Tromsø og Alta. Fakta-referatet fra møtene er nå tilgjengelig.

mikke1

Som del av FHFs strategiske satsing på forebygging og kontroll av lakselus, reiser FHF langs kysten i høst og avholder møter med fokus på dialog og erfaringsutveksling mellom næringen, fiskehelsetjenester og forskningsinstitusjoner.


I etterkant legger vi ut fakta-referater fra møtene for å gi alle interessenter innblikk i hva som ble drøftet.

Her finner du fakta-referatene fra møtene i Harstad, Tromsø og Alta. 

Operasjonell leder i Lerøy Aurora, Bjørn Mikalsen, var en av flere som representerte oppdrettsnæringen ved møtet i Tromsø. 

VIDEO: Lerøy Aurora har tro på semi-automatisk lusetelling

Se også: Slik tar Nordlaks fatt på luseproblematikken

Fokus på erfaringsutveksling og medikamentfrie metoder

Generelt for møtene langs kysten er diskusjonstema forebyggende tiltak mot lakselus og hvordan forebyggende tiltak kan tas i bruk i en enhetlig strategi mot lakselus.

Videre er det et fokus på å dele erfaringskunnskap om medikamentfrie metoder som fjerner lakselus av laksen og hvordan fiskevelferd blir ivaretatt i operasjoner som krever håndtering av laks og rensefisk.

Kommende møter (med info og påmelding): 

Det er lagt opp til kunnskapsformidling fra Nofima og Norsk regnesentral som tar utgangspunkt i resultater fra prosjektene; Medikamentfrie metoder (MEDFRI), Fiskevelferd (FISHWELL) og kunnskap om kontroll av lakselus (Populasjonsmodell lakselus). 

Her finner du utfyllende informasjon om FHFs strategiske satsing på forebygging og kontroll av lakselus.

keyboard_arrow_up