Til innholdet

Prosjektnummer

900397

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900397
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2010
Sluttdato: 31.12.2010

Faggruppe klippfisk/saltfisk 2010

Faggruppe klippfisk/saltfisk har gjennomført følgende aktiviteter i 2010:

Avholdte møter

• 17. februar, Ålesund/Tromsø: Gjennomgang av hvordan prosjektene skal prioriteres i utkast til ny handlingsplan saltfisk/klippfisk (2010-2013). Enighet om å dele temaene i kortsiktige og langsiktige satsningsområder. Møteplan for gruppen ble utarbeidet. Enighet om å avholde seminarer vår og høst der næringen presenteres for resultater fra pågående prosjekter og der en inviterer eksperter på aktuelle temaer.
• 22. juni, Ålesund/Tromsø: Oppdatering av nye prosjekter for handlingsplan 2010-2013 – og vurdere behov for FoU- oversikt fra 2002–2010 i klippfisk/saltfisk-sektoren.
• 22. september: Diskuterte revidert handlingsplan til FHF i 2011 og fremover.
• 6. desember, Ålseund/Tromsø: Samling for å diskutere status i 2010, prosjektportefølje fra 2010 og tiltakspakke i 2011.

FoU-oversikt 2002–2010
Etter ønsker fra Faggruppe Saltfisk/klippfisk, har FoU-koordinator høsten 2010 arbeidet med en samlet oversikt over alle prosjekter gjennomført ved ulike forskningsinstitusjoner de siste åtte årene. Målet med dette arbeidet har vært å bidra til at næringen kan gjøre riktige prioriteringer i framtidige prosjekter i 2011.
Samarbeidsavtalene mellom FHF og næringsorganisasjonene ble revidert i 2009. Hensikten var å få en mer helhetlig og gjennomgående organisasjonsstruktur for FHF samtidig som den tette kontakten med næringen skulle videreføres.

Som en del av de nye avtalene ble det besluttet å opprette rådgivende grupper innenfor utvalgte fagområder - faggrupper. Faggruppene vil videreføre den tette kontakten mot næringen og ha en sentral rolle som strategiorgan og premissgiver for FHFs virksomhet. Gruppene oppnevnes av FHF etter en dialog med og forståelse med næringsorganisasjonene.

Det er derfor, i forståelse med Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL), opprettet en ny faggruppe for klippfisk-/saltfisksektoren. Gruppen, som overtar aktivitetene i det foregående Bacalaoforum, består av totalt 5 medlemmer. Prosjektlederen for klippfisk/saltfisk, som inngår som en del av FHFs samlede organisasjon, vil være sekretær for faggruppen.
Å være strategiorgan for FHFs virksomhet innenfor klippfisk-/saltfisksektoren.
Faggruppen vil, gjennom å trekke med hele sin bransje og sitt fagområde, bidra med relevant erfaringsbasert og næringsrettet kunnskap i FHFs strategiarbeid og inn mot konkrete prosjekter.

Gruppen utgjør en av i alt 11 faggrupper som ble opprettet av FHF fra 2010. Disse strategiske og premissgivende FHF-organene skal samle og styrke næringens forsknings- og utviklingsarbeid. Samtidig skal det være fleksibilitet som sikrer en god håndtering av oppgaver som overlapper arbeidsområdene for disse gruppene.

Følgende grupper er etablert innenfor FHFs fire hovedområder (hovedkategorier):
Gruppen har en rådgivende rolle og skal:
• komme med strategiske innspill og prioriteringer innenfor sitt område i forbindelse med utarbeidelse av FHFs årlig handlingsplaner
• i samarbeid med prosjektleder bidra på strategisamlinger. Samlingene skal koordineres med FHFs planleggingsprosesser og rette særlig oppmerksomhet mot
   • konkretisering og realisering av inneværende års handlingsplan
   • åpen strategisamling med oppspill til kommende års handlingsplan
• delta i arbeidet med å utarbeide og oppdatere strategier for sitt område.
• følge opp handlingsplanen gjennom å utvikle samarbeidsprosjekter mellom relevante forskningsinstitusjoner og brukere
• trekke med hele sin bransje og sitt fagområde for å sikre relevant erfaringsbasert og næringsrettet kunnskap inn mot ulike prosjekter
• ha et verdikjedefokus i arbeidet

Medlemmer i faggruppen (per 4.01.2010)
Arnt Olav Aarseth (leder), Brødrene Aarseth AS 
Knut Haagensen, Jangaard Export AS
Morten Hermansen, Nergård Sales AS
Robert Ottesen, Unicod AS
Kjetil Aarseth, Gustav Stokke AS

Varamedlemmer
Asgeir Dybvik, Fishco AS
Jakob Dybvik, Jakob og Johan Dybvik AS

Sekretariat
Lorena Gallart Jornet, FoU-koordinator ved FHF.

Møter
Faggruppen vil normalt avholde 3–4 møter årlig. Det suppleres med telefonmøter etter behov. I tillegg arrangeres seminarer enten i tilknytning til faggruppemøtene eller separat.

Agenda for faggruppens møter
1. Oppdatering av prosjekter resultater. Korte oppsummeringer.
2. Åpen diskusjon om forventede resultater. Eventuelt ny retninger.
3. Innspill fra gruppen om pågående eller nye prosjekter.
4. Revidering av handlingsplanen.
 
Planlagte møter i 2010
• 17. februar, Ålesund: Faggruppemøte
• 13. april / juni, Ålesund eller Tromsø: Faggruppemøte
• 11. mai / 26. mai, Ålesund: Vårseminar
• 14. september / oktober, Ålesund eller Tromsø: Faggruppemøte, før eller i tilknytning til høstseminar
• oktober, Tromsø: Høstseminar
• 8. desember, Ålesund: Faggruppemøte, årsavslutning
 
keyboard_arrow_up