Næringsnytten må sees i sammenheng med de aktuelle valg og strategiske muligheter man står overfor på ulike nivåer: Myndigheter: Kunnskap om effekten av ulike forvaltningsløsninger av kvoteandeler, sonetilgang og markedsadgang for verdiskaping og konkurransesituasjo ...
Prosjektet vil gi informasjon om konsekvensene
av bortfall av MSC-sertifikater for tre sentrale artene i sjømatnæringen. Det
forventes at resultatene vil gi næringsnyttig kunnskap om hvordan bortfallet
for disse (og andre arter som makrell og kolmule som også har mistet sin
serti ...
Innsikt fra dette prosjektet vil både fungere som styringsinformasjon for FHFs styre og eiere, samt for dem som betaler avgiften som finansierer FHFs arbeid. Nytten vil først og fremst materialiseres gjennom en systematisk vurdering av hva prosjektporteføljen kaster av seg ...
Norge er en stor
sjømateksportør som er avhengig av å selge sine produkter i en tøff
internasjonal konkurranse. I handelspolitiske forhandlinger er det derfor
viktig at norsk forhandlere har kunnskap om hvor sårbar ulike deler norsk
industri er for justeringer av regimet og hvil ...
Dokumentert sysselsetting i EU som følge av norsk sjømateksport
Sjømatrådets analytikere har regnet på verdien av bærekraftig sjømat, og hva det utgjør i kroner og øre de neste ti årene. Undersøkelser av Seafood Consumer Insight (SCI) og sjømatstudier viser at forbrukere verden over allerede i stor grad oppfatter sjømat fra Norge som både bæ ...
Det er utført viktig dokumentasjon av omfang av og kilder til matsvinn samt utviklet et registreringsverktøy for matsvinn i sjømatnæringen
Dokumentasjon av årlig verdiskaping og ringvirkninger for næringen nasjonalt og regionalt, for flåten og for leverandørindustrien over en periode på 3 år
Det er lagt et viktig grunnlag for næringens vurdering og videre arbeid med mulig nasjonal standard for bærekraftige fiskerier
Viktig dokumentasjon om konsekvenser av algeoppblomstringen i Nordland og Troms i 2019