Til innholdet

Prosjektbasen










Søk blant 443 prosjekter

Prosjektnr: 901964
Varighet: 2024 - 2026
Status: Pågår

Oksidativ stabil lakseolje (OSL)

Kunnskapen som etableres i dette prosjektet vil på kort sikt bidra til at laksoljeprodusenter vil kunne produsere lakseolje med høy kvalitet og sikre lang og stabil holdbarhet med hensyn til oksidasjon.Det bør være et betydelig potensial i å bygge verdi i olje fra norsk laks, som ...
Prosjektnr: 901965
Varighet: 2024 - 2026
Status: Pågår

Sammenligning av opptak av EPA/DHA fra lakseolje med andre marine oljer / Comparison of uptake of EPA/DHA from salmon oil with other marine oils (Omega3Up)

Omega3Up-prosjektet vil gi en omfattende vurdering av mulig forskjell i utnyttelse av EPA/DHA fra ulike marine oljer inkludert lakseolje ved bruk av en passende modellorganisme. Prosjektet vil ha bred nytte ovenfor interessenter, inkludert lakseoljeprodusenter og mat- og leg ...
Prosjektnr: 901963
Varighet: 2024 - 2026
Status: Pågår

Utnyttelse av omega-3-fettsyrer fra lakseolje i mus

Den norske akvakulturnæringen er verdensledende innen produksjon av atlantisk laks og blir stadig mer avansert når det gjelder utnyttelse og prosessering av restråstoff fra f.eks. hode, skinn og innvoller til produksjon av verdifulle sidestrømsprodukter som lakseolje. Det settes ...
Prosjektnr: 901917
Varighet: 2024 - 2025
Status: Pågår

Effekter av seismiske undersøkelser på fiskeriene (FiskeriSeis)

Tvister mellom fiskere og seismikkundersøkelser er ofte basert på ord mot ord uten at det ligger forskningsbaserte bevis bak påstandene. Dette prosjektet vil sammenstille kunnskapsgrunnlaget om effekter av seismikk på fiskeri. I tillegg skal det gjennomføres kvantitative analyser ...
Prosjektnr: 901916
Varighet: 2024 - 2026
Status: Pågår

Kunnskapsinnhenting for hvilke konsekvenser og effekter utbygging av havvind vil ha for sjømatnæringen

Følgende nytteverdi forventes: • Prosjektet vil gi fiskeri og sjømatnæringen innsyn i hvilke prosesser som påvirker havvindanleggenes arealbeslag. Både med hensyn til hvor mye energiproduksjonen endres med økende arealutbygging (AP1) og med hensyn til anleggets utforming og h ...
Prosjektnr: 901916
Varighet: 2024 - 2026
Status: Pågår

Kunnskapsinnhenting for hvilke konsekvenser og effekter utbygging av havvind vil ha for sjømatnæringen

Følgende nytteverdi forventes: • Prosjektet vil gi fiskeri og sjømatnæringen innsyn i hvilke prosesser som påvirker havvindanleggenes arealbeslag. Både med hensyn til hvor mye energiproduksjonen endres med økende arealutbygging (AP1) og med hensyn til anleggets utforming og h ...
Prosjektnr: 901913
Varighet: 2024 - 2026
Status: Pågår

Effekt av inntak av ketolinsyre i en dyremodell for Alzheimers sykdom (CetoPlus)

CetoPlus-prosjektet vil gi en uavhengig vurdering av den mulige effekten av inntak av ketolinsyre på Alzheimers sykdom ved bruk av en modellorganisme. Prosjektet vil ha bred nytte ovenfor interessenter, inkludert fiske/krilloljeprodusenter, og viktigst av alt ovenfor Alzheimerpas ...
Prosjektnr: 901832
Varighet: 2023 - 2025
Status: Pågår

Generation of new knowledge on disease risk in cod farming

​Expected project impactThe project will employ new methods for detection of various cod pathogens from water, to provide new knowledge on different pathogens that exist in land and sea-based cod farms. Such analysis (also named e-DNA or e-RNA methods) will be beneficial for the ...
Prosjektnr: 901815
Varighet: 2023 - 2025
Status: Pågår

Modningsfri torsk i merd (MOTOR): Rett lysbruk for å utsette modning hos torsk og forebygge spredning av egg fra gyting i merd, samt dokumentasjon av levedyktighet hos egg/larver fra førstegangsgytere torsk med og uten lysstyring

​Kontroll med kjønnsmodning er avgjørende for at torskeoppdrett skal kunne bli en miljømessig og økonomisk bærekraftig næring. Føre-var-prinsippet har til nå begrenset muligheten for å få tillatelse til oppdrett i sjø, på grunn av risiko for genetisk påvirkning av egg gytt i merd ...
Prosjektnr: 901772
Varighet: 2022 - 2023
Status: Avsluttet

Utredning av sirkulærøkonomi for sjømat (SIRKSJØ)

Sirkulærøkonomi i sjømatnæringen er kartlagt, med identifisering av områder der sirkularitet kan bedres
keyboard_arrow_up