Til innholdet

Prosjektnummer

900652

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900652
Status: Avsluttet
Startdato: 01.06.2011
Sluttdato: 01.03.2012

Sjømatdagene 2012 på Rica Hell Hotell Værnes

Sjømatdagene er en av de mest sentrale arenaer i næringen. De er derved også en betydelig arena for FHF til å sette fokus på FoU-investeringene og ikke minst nytten av disse for næringen.

FHF holdt presentasjoner ved Hans Petter Næs og Arne Karlsen og aktiviteten bidro derfor betydelig til å synliggjøre resultater av innsatsen. Godt synlige medieoppslag i Kyst & Fjord, direkte relatert til samlingen, var også et viktig utfall.​​

Sjømatdagene 2011 på Rica Hell Hotell 18.–19. januar hadde ca. 390 besøkende, hvor mange av disse var næringsaktører. Sjømatdagene er i dag Norges største konferanse av sitt slag, og det tilbys foredrag for alle deler av næringen.

Resultater fra pågående og avsluttede FoU-prosjekter ble i 2011 formidlet under henholdsvis oppdrettsdelen, industridelen og villfiskdelen av konferansen. I følge arrangøren Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) fungerte dette godt fordi kontaktflaten mellom forskningsmiljø og næringen var god. NSL vil videreføre tradisjonen med formidling fra pågående prosjekter under Sjømatdagene 2012.
Å formidle kunnskap og erfaring under Sjømatdagene fra forsknings- og utviklingsprosjektene som næringen har gjennomført i 2011 og som skal gjennomføres i 2012.
Sjømatdagene samler norsk sjømatnæring under samme tak i 2 dager. Dette fører til svært effektiv forskningsformidling og forøvrig formidling av næringspolitiske viktige tema til sjømatnæringen. Videre vil dette gi økt verdiskapning og konkurransekraft for bransjen. Det er rimelig å anta at denne typen konferanser også bidrar til nettverksbygging og økt rekruttering.
Man tar sikte på å samle ca. 350 deltakere med stor tyngde fra næringen på Rica Hell Hotel 17.–18. januar 2012.

Antallet delkonferanser vil være det samme som i 2011, med en fellesbolk første dag og 3 parallelle konferanser andre dag, dvs. at Sjømatdagene i 2012 blir over 2 hele dager.
Følgende formidlingskanaler vil bli brukt i forbindelse med Sjømatdagene 2012:
• NSL-nytt
• Hjemmesidene www.nsl.no og www.fhf.no m/nyhetssaker
• Populærvitenskaplige artikler i fagbladet Norsk Sjømat i 2011
• Foredrag som PDF-dokumenter
• Pressemeldinger
keyboard_arrow_up