Til innholdet

Prosjektnummer

900231

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900231
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2009
Sluttdato: 30.04.2010

Sjømatdagene 2010 på Rica Hell Hotell 19-20 januar

Sjømatdagene 2010 på Rica Hell Hotell den 19.–20. januar ble godt mottatt med ca. 330 besøkende og med en høy andel rene industriaktører. En arena for samarbeid og erfaringsutveksling ble skapt, formidling av FoU-resultater ble utført. Dette vil på sikt føre til videre vekst.

Likestillingsperspektivet ble også tatt hensyn til i planleggingen av arrangementet. I 2010 satte man søkelyset på en rekke tema som er relevante for næringen. Viktige markedsrelaterte tema for både laksenæringen og villfisksektoren samt synergieffekter i markedet, ble satt på dagsorden første dagen. Det ble også gitt en presentasjon av Marint Verdiskapningsprogram for sjømatbransjen.
 
Resultater fra pågående og avsluttede FoU-prosjekter ble i 2010 formidlet under oppdrettsdelen (bruk av CO ved slakting, bekjempelse av lakselus, vaksine mot lakselus, tiltak for å hindre rømming og sykdomsbekjempelse), industridelen (Forbrukeroppfatninger av kvaliteten til fersk fisk, Innføring av merking med fangst- og slaktedato, tid temperaturindikatorer og innovasjon og utvikling av forretningskonsepter innen sjømat) og villfiskdelen (kvalitetsøkning i tørrfiskproduksjon og fremtidens emballasje) under årets Sjømatdagene 2010. Dette fungerte svært godt fordi kontaktflaten mellom forskningsmiljø og industri var god. NSL vil føre tradisjonen videre med formidling fra pågående prosjekter under Sjømatdagene 2011.

Prosjektet ble gjennomført i henhold til prosjektbeskrivelse og budsjett.
Sjømatdagene 2009 på Rica Hell Hotell den 20.-21. januar ble en stor suksess med ca. 310 besøkende og med en høy andel rene industriaktører. NSL ønsker å bryte ned barrierer mellom de ulike delene av næringen, og skape en arena for samarbeid og erfaringsutveksling, formidling og videre vekst.

Likestillingsperspektivet vil også bli tatt hensyn til i planleggingen av arrangementet. I 2009 satte vi søkelyset på en rekke tema som er relevante for næringa. Viktige næringspolitiske tema ble formidlet i fellesbolken første dag som ble avsluttet med en fiskeripolitisk debatt.

Tema som transport og logistikk, rekruttering til bransjen, markedstrender og markedsutfordringer ble diskutert. Resultater fra pågående og avsluttede FoU-prosjekter ble i 2009 formidlet under fellesbolken (Rekrutteringsprosjekt for flåteleddet), oppdrettsdelen (resirkulering av vann til smoltproduksjon, markedsstrategier for oppdrettstorsk, problemstillinger vedrørende kvaliteten til fersk oppdrettslaks og fersk oppdrettstorsk), industridelen (fargeutvikling hos muskel ved pre-rigor produksjon til røkt laks, utvikling av hurtigmat basert på sjømat, optimalisering av kvaliteten til fryst hvitlaksmasse) og villfiskdelen (kveisreduksjon hos sløyd hodekappet torsk, utbyttemålinger ved saltfisk produksjon) under årets Sjømatdagene 2009.

Dette fungerte svært godt fordi kontaktflaten mellom forskningsmiljø og industri  var god under arrangementet. NSL vil føre tradisjonen videre med formidling fra pågående prosjekter under Sjømatdagene 2010.
Å samle 350 deltakere til Sjømatdagene i 2010 med stor tyngde fra næringen. Arrangementet foregikk på Rica Hell Hotell 19–20 januar 2010.
Økt kjennskap i næringen til FoU-prosjekter og -resultater.
I 2010 ble relevant tema for næringen formidlet med stor bredde. Det ble lagt vekt på å formidle kunnskap og erfaring fra forsknings- og utviklingsprosjektene som næringen har gjennomført i 2009 og som skal gjennomføres i 2010. Se vedlagte program.
 
Nye resultater fra pågående FoU prosjekter som; ”Forbrukeroppfatninger av kvaliteten til fersk fisk”, ”Innføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil forbrukerne reagere?” og ”Hurtigmat av sjømat: En videreføring” ble formidlet til sjømatnæringen. Disse prosjektene er spesielt nevnt fordi det var knyttet stor interesse til disse fra sjømatnæringen.
 
Næringen er svært selektiv med tidsbruken på konferanser og seminarer, og det ble oppnådd synergieffekter ved at mange fra næringen var samlet samtidig ved formidlingen av forskningsresultatene.

Antallet konferanser skulle være det samme som i 2009, med en fellesbolk første dag og 3 parallelle konferanser andre dag dvs. at Sjømatdagene i 2010 blir over 2 hele dager.
Foredragene som presentert under Sjømatdagene 2010, ble lagt ut for nedlasting via hjemmesidene til NSL og FHF kort tid etter avviklet arrangement. Dessuten ble utvalgte tema publisert som populærvitenskaplige artikler i fagbladet Norsk Sjømat i etterkant av konferansen.
keyboard_arrow_up