Til innholdet

Prosjektnummer

900224

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900224
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2009
Sluttdato: 31.12.2009

Filetforum: Informasjonstiltak i 2009

Formidling av forskning i Filetforum ble gjennomført som planlagt frem til 1. juli 2009. Det ble utgitt et faktaark for kvalitet på filet fra oppdrettstorsk og gjennomført en samling med god deltakelse i mai 2009. Alle presentasjoner er lagt ut på nett og ble sendt til deltakere etter samlingen.

Filetforum hvitfisk valgte å gjennomføre høstsamlingen som en workshop i forbindelse med utarbeidelsen av en ny strategiplan for 2010–2013.

Workshopen ble gjennomført 27. oktober i Tromsø med 16 deltagere fra bedriftene, virkemiddelapparat og forskningsmiljøer. Det påløpte ingen kostnader i forbindelse med gjennomføringen av workshopen.
 
Formidlingstiltak frem til sommeren 2009 er gjort gjennom delrapportering fra Kristian Prytz.
Filetforum retter seg mot foredling av hvitfisk.  Aktiviteten og prioritering dekkes under tiltaksplan for foredling av ferske filetprodukter.

Formidlingsvirksomheten er vesentlig knyttet til informasjon om resultater fra prosjekter som ble gjennomført i løpet av året.  Her har FHF sine hjemmesider blitt benyttet og alle prosjekter legges nå ut fortløpende.  I tillegg sender vi ut informasjon til hver enkelt bedrift om slike prosjekter hvor det er laget forenklede sammendrag av resultatene med henvisning til fagrapporter på www.fhf.no

Den viktigste formidlingskanalen er fortsatt den direkte kontakt som oppstår i samlinger hvor kunnskapsmiljøene møter bedriftene.  Dette er ressurskrevende aktiviteter og det er viktig at slike samlinger legges til steder og tidspunkter hvor flest mulig av bedriftene kan møte.  Tilskudd fra FHF gjør det mulig å gjennomføre slike samlinger med god faglig deltakelse fra de beste kompetansemiljøene. Fra Filetforum sitt ståsted, er det viktig at det gis mulighet for en bred deltakelse på slike arrangement.
Å formidle resultater fra prosjekter til bedriftene i Filetforum på en slik måte at det gir best mulig beslutningsgrunnlag for å bygge opp og opprettholde en lønnsom næring.
Det er essensielt å formidle resultater fra FHF sin FoU-virksomhet direkte til de bedriftene slik at disse kan nyttegjøre seg slik informasjon for å bygge opp lønnsom virksomhet. 
Filetforum har planlagt samling i Tromsø den 27–28. mai 2009.  Hovedtema for denne samlingen blir å presentere resultater fra pågående og avsluttede prosjekter og presentere forslag til morgendagens filefabrikk. Møtet er åpent og skal samle forskere, utstyrsleverandører og filetindustri til et felles møte for å legge planer for å utvikle en filetindustri som utnytter Norges fortrinn som leverandør av ferske produkter.

Filetforum tar sikte på å legge frem en ny og revidert handlingsplan for foredling av ferske filetprodukter som et resultat av samlingen.

Styringsgruppen i Filetforum har vedtatt at det skal lages informasjonsark fra prosjektene etter hvert som de avsluttes.  Disse skal også kunne benyttes i andre sammenhenger som for eksempel fiskerimessen i Trondheim. 
1. Samling i Filetforum mai 2009
2. Publisering i tidsskrifter
3. Informasjonshefter til bransjen
4. Filetforum samling høsten/vinter 09
keyboard_arrow_up