Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

900077

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900077
Status: Avsluttet
Startdato: 14.05.2008
Sluttdato: 31.10.2008

Nor-Fishing Technology Conference 2008

Stiftelsen Nor-Fishing som annethvert ar arrangerer messene Aqua Nor og Nor-Fishing har i en rekke år sammen med Forskningsrådet medvirket til at den vitenskapelige konferansen Aquaculture Europa er blitt arrangert i tilknyting til havbruksmessene. Frem til 2006 lot det seg ikke gjøre å få arrangert en tilsvarende vitenskapelig konferanse innen det fiskeriteknologiske området i tilknytning til Nor-Fishing-messene. I 2006 ble imidlertid den første Nor-Fishing Technology Conference (NFTC) avholdt med betydelig suksess – 94 % av deltakerne rangerte evenementet som godt, svært godt eller ypperlig.

Målgrupper
Konferansens er rettet mot
• vitenskapelige institusjoner
• konsulenter og rådgivere
• industriaktører
hvorav det største antall deltakere forventes å komme fra den første sektoren. Basert på erfaringer fra NFTC 2006 og sammenlignbare konferanser forventes ca. 150 deltakere.
Prosjektets formål er å arrangere en internasjonal fagkonferanse 11.–12. august 2008 i tilknytning til Nor-Fishing-messen 2008 (12.–15. august 2008) innenfor fagfelt med relevans for messen. Årets konferanse er en videreføring av NFTC 2006 og intensjonen er en videreforing i 2010. Den faglige konferansen og messen forventes gjensidig a styrke hverandre.
Messen og fagmiljøene i Norge er velkjente internasjonalt og i teknologisammenheng. Ved inkludere en vitenskapelig konferanse oppnår man en betydelig markering av et kunnskaps- og prioritetsområde som er viktig for Norge.

Konferansen, som skal fokusere på fiskeriteknologiske problemstillinger og marine strukturer, forventes å trekke vitenskapelige publikasjoner fra hele verden. Den arrangeres i tilknytning til Nor-Fishings fiskerimesse. Siden det forventes at messen og konferansen gjensidig skal støtte hverandre, gir dette føringer for konferansens faglige ramme. Faglig sett vil konferansen strekke seg fra anvendte FoU-arbeider til eksperimentelle forskningsarbeider innen fagfeltene. Med konferansens faglige fokus og plassering i lid vil den være en del av den totalitet som tilbys i dagene rundt Fiskerimessen.

Styringsgruppe Konferansen organiseres med et styre med en representant fra Stiftelsen Nor-Fishing og en fra hver av de tre forskningsinstitusjonene (Hav¬forskningsinstituttet, NTNU og SINTEF Fiskeri og havbruk AS) som alle er arrangører og eiere av konferansen. I tillegg vil Forskningsrådet (NFR) og Forskningsfondet samt eventu¬elle andre finansieringspartnere tilbys styreplass/observatorstatus.

Styret har pt følgende medlemmer:
• Ole Arve Misund (Havforskningsinstituttet)
• Yngvar Olsen (NTNU Marin & Maritim)
• Karl Almås (SINTEF)
• Jan Skjærvø (stiftelsen Nor-Fishing/generalsekretær Norges Fiskarlag)
• Odd Berg (stiftelsen Nor-Fishing, observatør)

Prosjektet etableres med SINTEF Fiskeri og havbruk AS som utførende enhet, og konferansen blir organisert med en organisasjonskomité og en vitenskaplig komité som begge underlegges prosjektstyret. Organisasjonskomiteen er det utøvende organ og vil danne underkomiteer og arbeidsgrupper (eksempelvis programkomité, arrangementskomité, arbeidsgruppe for evenementer, etc.).

Torgeir Edvardsen er prosjektleder og Harald Ellingsen er leder av vitenskapskomiteen.

Organisasjonskomité:
Leder: Torgeir Edvardsen
Medlemmer: fra SINTEF, NTNU og Stiftelsen Nor-Fishing
 

Konferansen vil benytte ulike formater for forskningsarbeid:
• vitenskapelig arbeid i full versjon
• muntlige/korte presentasjoner
• elektroniske presentasjoner på maksimalt 5 lysbilder (Powerpoint)

Presentasjonene vil bli gitt som:
• innledninger (keynote speakers)
• fulle presentasjoner
• korte presentasjoner
Sammendrag av disse (abstracts) trykkes i programmet og vil bli tilgjengelig på konferansens nettsider etter konferansen. Elektroniske presentasjonerVitenskapelig arbeider vil underkastes vanlig fagfellevurdering før de utgis som referater (proceedings). Man tar sikte på å publisere arbeider fra konferansen i en temaseksjon i et anerkjent vitenskapelig tidsskrift.
keyboard_arrow_up