Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.
Prosjektnummer
Videreføring optimal emballering av pelagisk fisk: 2 stykk prøveuttak
-
Faktaark: Optimal emballering av pelagisk fisk
2008. Av SINTEF Fiskeri og havbruk AS, SINTEF Energi og Kulde AS og Nofima Mat AS
-
Rapport: Optimal emballering av pelagisk fisk Delprosjekt 1: Emballasje tilpasset ulike markeder
Av SINTEF Energiforskning AS, SINTEF Fiskeri og Havbruk AS og Nofima mat
Prøveutakene skal gi vitenskapelig dokumentasjon på holbarhet.
Dokumentasjon på holdbarhet er helt avgjørende ved økt produktutvikling og en forutsetning for å oppnå bedre priser.
Prosjektet "Optimal emballering av pelagisk fisk" avluttes i disse dager. Gjennom prosjektet, som er finansiert av NFR og FHF har man jobbet mot følgende mål: "Utvikle emballasje samt retningslnjer for emballering som er tilpasset pelagisk råstoff, til bruk både for produsent og kjøper".
Det har vært gennomført omfattende holdbarhetsforsøk som har gitt noen svar på hvor lenge sild og sildefileter kan oppbevares med uike typer emballasje.
For å styrke allerede gjennomført prosjekt bør vi gjennomføre to nye prøve uttak med påfølgende analyser.
Styringsgruppe:
Fra bedriftene:
Alf Harald Jørgensen;
Paul Lillestøl;
Åge Eriksen;
Bjørnar Johansen
Fra FOU:
Tom Ståle Nordtvedt;
Marit Aursand;
Helga Næs
Følgegruppe:
Som bedriftenes styringsgruppe.