Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

333033-8

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 333033-8
Status: Avsluttet
Startdato: 31.10.2005
Sluttdato: 31.01.2006

ORC pilotprosjekt oppstart (del ENØK05)

Fartøyutvikling: Prosjekt som har som mål å etablerer et konsortium som skal finansiere, installere og teste et ORC anlegg om bord et fiskefartøy.
Målsetting:
Dette prosjektet, ORC Pilotprosjekt oppstart, har som målsetting å etablere et konsortium som skal finansiere, installere og teste et ORC anlegg om bord et fiskefartøy.

Prosjektet skal identifisere problemstillinger som må bearbeides og løses, fordele innsats på aktørerene. For å motivere deltakerne må prosjektet også sannsynliggjøre at den endelige målsetning vil være lønnsomt. Videre skal prosjektet beskrive hovedprosjektet og inngå avtaler mellom partene og finansiørene.

Bakgrunn: Tidligere prosjekter på OCR hentyder at det kan spares inntil 10 % brennstoffkostnader ved bruk av ORC under gitte forutsetninger for et kombinasjonsfarøy (snurper — tråler), ved utnyttelse av varme fra eksos og kjølevann.

Nils H. Bjørshol, Sintef fiskeri og havbruk er faglig leder for prosjektet.

Prosjektet er forankret i Teknologi forum, med Eirik Ulsund som prosjektlkoordinator på vegne av FHF

Prosjektet inngår for øvrig i prosjektpakken, Energiøkonomisering 2005.

Prosjektet er nå avsluttet og det er utarbeidet en prosjektplan for hovedprosjektet, inkludert deltaljerte planer for gjennomføring av de to første fasene.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up