Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

333033-7

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 333033-7
Status: Avsluttet
Startdato: 01.11.2005
Sluttdato: 31.03.2006

Samlinger energisparing (del ENØK05)

Fartøyutvikling: Samlinger for å formidle informasjon fra ENØK-prosjektene i fiskeflåten
Prosjektet har til hensikt å spre informasjon om hvilke tiltak en kan gjennomføre for å spare energi i fiskeflåten. Hovedsakelig vil en basere møtene på en oppsummerende rapport som er skrevet på oppdrag fra FHF.
I tillegg til dette vil en presentere resultater fra pågående og avsluttede prosjekter.

Nytten av prosjektet er en bevisstgjøring om hvilke muligheter hver enkelt aktør har for å påvirke sitt eget energiforbruk i forhold til det fisket en utfører. En annen effekt er at en få spredd informasjon om de prosjektene som er gjennomført og får innspill til en eventuell korrigering av kursen på pågående prosjekter. I tillegg til dette vil en bygge ut et kontaktnett for kommende prosjekter.

Prosjektet gjennomføres som arbeidsmøter med representanter for næringen med særlig fokus på skippere, maskinister og fartøyeiere. Møtene arrangeres i samarbeid med lokale representanter fra Norges Fiskarlag og Fiskebåtredemes forbund. Det er planlagt tilsammen 4 møter i Alesund, Tromsø, Haugesund og Austevoll

Harald Ellingsen, Sintef fiskeri og havbruk er faglig leder for samlingene.

Prosjektet er forankret i Teknologi forum, med Eirik Ulsund som prosjektlkoordinator på vegne av FHF/IN

Prosjektet inngår for øvrig i prosjektpakken, Energiøkonomisering 2005.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up