Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

313034-5

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 313034-5
Status: Avsluttet
Startdato: 12.03.2007
Sluttdato: 31.03.2009

Utnyttelse av bur/leggmat og rogn/melke i fiskemat

Man har oppnådd å utvikle en helt ny kategori krabbeprodukter som er høyt foredlete (krabbe tapas boller). Produktene er ute i markedet.
Sluttrapport 14.07.2009 10:35:07:
Prosjektet endte opp med konkrete krabbeprodukter type krabbe-tapasboller, som i dag er i dagligvarehandelen.
Markedssituasjonen for krabbe og krabbeprodukter er slik at enkelte bestanddeler er vanskelig å omsette til akseptable priser. Dette er bl.a. kjøtt fra legg og bur, samt rogn og levermasse. Krabbenæringen har i løpet av de siste årene utviklet seg fantastisk innenfor fangst og mottak, mens produktutvikling av ferdige produkter nesten har vært fraværende. Det er derfor behov for å sette i gang denne typen prosjekt for å kunne utnytte råvarer som i dag er rent restråstoff og som har svært begrensete avsetningsmuligheter til relativ lav pris.
Hovedmålet med prosjektet var å utvikle nye produkter for såvel dagligvaremarkedet som storhusholdningsmarkedet av ulike bestanddeler av legg og bur samt lever og rognmasse.
 
Delmålene vil være å identifisere markedsmuligheter, utarbeidelse av prosessprosedyrer og etablering av salgskanaler.
Økt verdiskapning for foredlingsindustrien og hele krabbenæringen ved at utnyttelsesgraden av krabben til menneskemat øker.

Prosjektet har som hovedmål å utvikle 3 til 5 nye fiskematprodukter basert på utnyttelse av ulike biprodukter fra krabbe, det vil si kjøtt fra legg og bur, samt rogn og levermasse.

Prosjektet inngår i tiltakspakken for Krabbe 2006. Aktivitetene i prosjektet vil skje i samarbeid mellom Krabbeutvalget, SINTEF Fiskeri- og havbruk og Rørvik Fisk AS. Finansieringen skjer samlet gjennom Rubin, Innovasjon Norge, FHF og den aktuelle foredlingsbedriften.

Kontakt person:

En sluttrapport vil bli skrevet. Foredrag vil bli holdt under Krabbekonferansen. Nyhetssak på hjemmesiden til FHF og NSL.
keyboard_arrow_up