Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

313034-4

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 313034-4
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2007
Sluttdato: 01.08.2007

MAP-pakking av krabbeklør

Man gjorde forsøk med å pakke krabbe klør i modifisert atmosfære, for å øke holdbarheten fra 5 dager til ca. 10–12 dager. Ut i fra holdbarhetstest hos Prebio AS kunne man øke holdbarheten med 2–3 dager. Krabbeklørne ble pakket i skåler a 1 og 2 kg, dette for å få en mer brukervennlig emballasje både for grossist, butikk og forbruker. Samtidig ble sporbarheten forbedret og man fikk også en emballasje som framhevet og presenterte produktet på en bedre måte.

Prøver av produktet ble presentert og sendt til grossister og butikker. Tilbakemeldingen fra grossistene var at det var en fin pakning, passe størrelse, veldig enkel og fin for videre pakking og distribusjon og merking og sporbarheten var bra. Tilbakemeldingene fra butikkene var de samme som fra grossist, bortsett fra at de ville ha mindre forpakninger og større klør.

Målet med å øke salget og oppnå bedre pris på de små klørne ble effektivt stoppet da ingen var villig til å betale ekstra for pakkekostnader, emballasje, gass og maskin.

Man ønsket å sette i gang et prosjekt for å undersøke om holdbarheten i krabbeklør kan økes ved modifisert atmosfære pakking (MAP).

• Å undersøke om holdbarheten til krabbeklør kan økes ved pakking i modifisert atmosfære.
• Å øke salget av krabbeklør.
• Å oppnå en bedre pris, spesielt for de små krabbeklørne.

I prosjektet vil krabbeklør bli pakket i modifisert atmosfære. Dette for å se om holdbarheten kan økes fra en normal holbarhet på 5 dager og opp mot 12 dager ved pakking i MAP. Samtidig vil en ny type emballasje bli testet ut som vil forbedre sporbarheten og gunstigere presentere produktet.

Organisering
Prosjektet inngår i tiltakspakken for Krabbe 2006. Det vil bli utført ved en canningbedrift i samarbeid med Krabbeutvalget.

keyboard_arrow_up