Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

312024-3

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 312024-3
Status: Avsluttet
Startdato: 07.01.2007
Sluttdato: 07.01.2008

Forprosjekt - bifangst Vesterålen LUR 2007

Under Workshop-Bifangst på Myre 7.11.2006 ble det gitt tilbakemeldinger om at det antagelig var mulig å kommersialisere bifangst i Vesterålen. På dette grunnlag har LUR-programmet gitt Vesterålen Industripark AS i oppdrag å utrede muligheter for utnyttelse av bifangst i Vesterålen.

Prosjektet var tenkt delt opp i to faser med forstudie som skal kartlegge de muligheter som finnes for forskjellige arter som defineres som bifangst, og deretter et hovedprosjekt som skal finne ut om det er markeds- og logistikkordninger som kan gjøre det lønnsomt å få til et økt fiske etter enkelte arter og/eller legge til rette for de fangster av bifangst som allerede tas opp i dag.
Vesterålen Fiskeripark AS har utført fase en, og anbefaler ikke LUR-programmet å gå videre med fase to da det ikke later til å eksistere godt nok grunnlag for å kommersialisere bifangst i Vesterålen. De artene markedet betaler godt for, utgjør antageligvis for små bestander til at et direktefiske kan være lønnsomt.
keyboard_arrow_up