Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

223011-18

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 223011-18
Status: Avsluttet
Startdato: 03.07.2007
Sluttdato: 03.07.2008

Hvalspekk-hudsykdommer - forprosjekt

Beskrivelse av hovedprosjekt:
Forprosjektet er avsluttet og det vurderes å gå videre med arbeidet med å utnytte hvalolje/-spekk.
 
Gjennom prosjektet ønsker man å finne ut om hvalolje av hvalspekk har den egenskapen at den leger/lindrer psoriasis og eksem, og om den mykner huden generelt.
 
Produktene skal testes på en pasientgruppe for å få undersøkt hvilken effekt produktene kan ha på hud- og leddsykdommer. I tillegg vil det testes for å finne ut mer om utnyttelsen av råstoffet i kosmetiske produkter.
Dette er et forprosjekt til planlegging av et utviklingsprosjekt med uttesting av effekten hvalspekk har på hudsykdommer og hvorvidt hvalspekk har noen hudmyknende effekt.
 
Utarbeidelse av en konkret beskrivelse av og en plan for hvordan gjennomføring av undersøkelser av en pasientgruppe vil kunne skje senhøsten 2007 og vinteren 2007/2008.
 
Det planlegges i tillegg en utarbeidelse av budsjett, finansierings- og framdriftsplan og avklaring av de viktigste forretningsmessige forhold mellom de involverte aktørene.

 

keyboard_arrow_up