Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

221041

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 221041
Status: Avsluttet
Startdato: 03.07.2007
Sluttdato: 03.12.2007

Utarbeidelse av en plan for mikrokredittordning på selfangst i Kvitsjøen

Ressursforvaltning: Prosjekt med mål om å sette igang en låneordning til lokale næringsdrivende  som vil drive selfangst i Kvitsjøen.
Prosjektbeskrivelse:
Hovedbegrunnelsen for å igangsette prosjektet er å få et best mulig grunnlag for å øke den kystnære fangsten av grønlandssel i Kvitsjøen da
- bestanden er altfor stor og øker kraftig
- økt kystnær fangst vil støtte opp under det store arbeidet GC Rieber Skinn AS allerede over flere år har nedlagt for å utvikle selnæringen i Arkhangelsk fylke.

En ordning som medfører å gi lån til lokale næringsdrivende ved Kvitsjøen som ønsker å starte selfangst med bruk av småbåter, eventuelt i kombinasjon med småskalert fiske, synes å kunne være et relevant virkemiddel å få utredet og eventuelt utprøvd.

Planen for mikrokredittordningen skal blant annet omfatte forslag til

• Mandat
• Prinsipper for driften
• Organisering
• Vedtekter

Arbeidet er besluttet inndelt i to faser:

Fase I omfatter utarbeidelse av et utkast basert på allerede tilgjengelige opplysninger til plan for hvordan en mikrofinansieringsordning for fiske og selfangst basert på små båter kan utformes, driftes og grunnfinansieres.

Fase II omfatter innhenting og mer grundig analyse av gjeldende russisk rett samt vurdering av andre relevante juridiske og forretningsmessige forhold/problemstillinger som er viktige for saken. I regi av referansegruppen for prosjektet ble det gjort en befaring av utvalgte steder langs kysten av Kvitsjøen der det kan være aktuelt å innlede samarbeid om gjennomføring av investeringer.

Fase I sammen med fase II vil således danne et formelt og operasjonelt grunnlag/rammeverk for å gjennomføre og drifte en mikrokredittordning for fangst etter grønlandssel og eventuelt småskalert fiske med små båter langs kysten av Kvitsjøen.

International Trade Advisers AS ved Erik Holtedahl er faglig prosjektleder for utarbeidelse av en operasjonell plan for en mikrokredittordning for utvikling av småskala selfangst i Kvitsjøen, Russland.

Prosjektansvarlig på vegne av FHF er Gunnar Kristian Halvorsen, som også er sekretær for Sjøpattedyrprogrammet.


Kontakt person: Gunnar Kr. Halvorsen, sekretær for Sjøpattedyrprogrammet
keyboard_arrow_up