Søk blant 2221 prosjekter
For foredlerene i Norge er det
essensielt å være i stand til å produsere beinfri makrellfilet i årene
som kommer, ettersom markedet for dette produktet stadig øker. Det vil
øke verdien på produktet, makrellen, og øke det potensielle markedet for
de som lager makrellfilet. De ...
Prosjektet vil ha høy grad av næringsnytte ettersom oppdretterne aktivt bidrar inn i prosjektet fra start til slutt. Dette inkluderer å koordinere bruken av forebyggende tiltak i felleskap, samt dele erfaringer med tiltakene med hverandre. Resultater og læringspunkter fra samarb ...
Prosjektet vil ha høy grad av næringsnytte ettersom oppdretterne aktivt bidrar inn i prosjektet fra start til slutt. Dette inkluderer å koordinere bruken av forebyggende tiltak i felleskap, samt dele erfaringer med tiltakene med hverandre. Resultater og læringspunkter fra samarb ...
Prosjektet er forventet å avklare hvorfor det oppstår endringer i fettvevet i røde og svarte flekker, og videre kunne gi holdepunkter for ulike intervensjoner som hindrer slike endringer fra å oppstå. Dette vil gi økt lønnsomhet i form av økt produktkvalitet (mindre nedklassifis ...
Resultatene fra prosjektet vil gi en grundig oppdatert oversikt over desinfeksjonsteknologi og biosikkerhetsrutiner i dagens akvakulturanlegg og etablere en veileder med anbefalte biosikkerhetsprinsipp og -tiltak for næringen. Prosjektet vil utvikle en ny standardisert protokoll ...
Kunnskap og tiltak som kan redusere risiko for personell i havbruksnæringen dreier seg om å unngå alvorlige konsekvenser som arbeidsrelatert sykefravær og yrkesdød. Prosjektets mål er direkte koblet til arbeidstakeres rett til et forsvarlig arbeidsmiljø, som er fundert i Arbeids ...
Prosjektet vil vurdere faktorer som kan forbedres i forbindelse med håndtering og behandling av fisk, og dermed bidra til bedre fiskevelferd, redusert produksjonstap og dødelighet. Reduksjon av produksjonstap og dødelighet er svært næringsnyttig, både for fiskehelse og -velferd, ...
Et bedre kunnskapsgrunnlag er nødvendig for å kunne utforme relevant
og konkrete krav i revidert NS 9416. Dette er nødvendig for at næringen
skal kunne oppfylle kravene og best mulig forebygge rømming av fisk. En
oppdatert tabell som viser sammenheng mellom fiskestørrelser og
sp ...
Seminaret vil bidra til økt kunnskapsgrunnlag og forståelse for
energisituasjonen i sjømatnæringen. Seminaret vil også løfte fram hvilke
muligheter som finnes for overgangen til fornybarsamfunnet. Dette vil
være nyttig for bedrifter og bidra til at flere i næringen vil kunne ta ...
Reduksjon i utslipp av klimagasser fra fiskeriene krever drastiske tiltak for å tilfredsstille nasjonale målsetninger og vil kreve tiltak på kort og lang sikt. Klimagasser fra fiskeriene kommer i all hovedsak fra bruk av fossilt drivstoff på motorer om bord. Dermed vil reduksjon ...