Under FHFs Tørrfiskkonferanse svarer forsker ved Holandsvika Laboratorium AS, Tom Gøran Skog på om tørrfisk kan spores med nanoteknologi? Solcellekjøling i Afrika og islandsk teknologiutvikling på tørrfisk står også på programmet.
Både teknologiarbeid og markedsarbeid handler om å få tørrfisken på stadig nye tallerkener. Det er også temaet for paneldebatten.
Statssektretær Veronica Pedersen Åsheim deltar på tørrfiskkonferansen. Foto: Nærings- og Fiskeridepartementet
Og når tørrfisk fra Lofoten er i samme klasse som skinke fra Parma og bobler fra Champagne, hva må egentlig til for å få den i lokalmathyllene i norske butikker? Inn på flere afrikanske kjøkken? På flere italienske middagstallerkener? Det er tema for ettermiddagsforedragene. Til slutt blir det et innblikk i den helt ferske boka «Tørrfisk, kystkultur. Querini kokekunst».
Nytt av året er at det arrangeres student-bootcamp i forkant av Tørrfiskkonferansen, som avsluttes med at alle studentenes løsningsforslag blir presentert og vinnerne blir kåret under selve konferansen. Sett Sjøbein har fått i oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet å arrangere en marin student-bootcamp for 20 masterstudenter fra ulike studieretninger på høyskoler og universitet i hele landet. Studentene kommer til Lofoten for å bli kjent med sjømatnæringen. I sluttfasen av bootcampen skal de konkurrere i tverrfaglige team for å løse en viktig utfordring for næringen ved hjelp av ny teknologi og design.
Kom og hør ungdommens forslag på Tørrfiskkonferansen 4.mai i Svolvær!
Har du meldt deg på? Påmeldingsfristen er satt til 20. april, men vær rask for å sikre deg plass! Påmelding kan gjøres her
Programmet er oppdatert og du finner det her