Ved å gi laksen høyt nivå av marint omega-3 (EPA og DHA) på
høsten vil en kunne høste fruktene helt til mars (33% økning i
forhold til kontrollfôr)
Man ser også at standard kontrollfôr som brukes i næringen gir
filet med et høyt omega-3 nivå.
Fileten er den best betalte delen av laksen. Resultatene viste at
Protein+ fôret ga 1,5% høyere filetutbytte enn Kontroll fôret.
Laksen som fikk Protein+ fôret hadde dessuten mindre innvollsfett,
mindre fett deponert på hjertet og nesten 1% lavere sløyesvinn (dvs
høyere slakteutbytte).
Kvalitetslaks er fast i kjøttet. Resultatene fra prosjektet
bekreftetat spurtvekst kan føre til at filetene blir bløte og at
det oppstår spalting. Fôret som var innblandet ekstra proteiner
reduserte problemet med spalting og bløt tekstur.
Det er ønskelig at laksefileter har god og jevn rødfarge. De tre
laksegruppene som ble produsert i perioden mai-august 2011 hadde
ulik filetfarge. Fra august til mars 2012 fikk all fisken samme
pigmentmengde i fôret. Laksegruppen med den beste fargen i august
(vekt 2,5kg) hadde også best farge ved slakt i mars (vekt 6,5 kg).
Resultatene tilsier at valg av innfargingsregime har betydning for
filetfargen på slaktefisk.
Mer om resultatene og mulighetene for diskusjon rundt dette
prosjektet vil presenteres i sin helhet på møtet Verdikjede Havbruk
26.-27. november, Gardermoen hvor vi har fremdeles ledige
plasser: