Til innholdet

Struktur og lønnsomhet i den marine ingrediensindustrien 2007-2010.

SINTEF Fiskeri og havbruk AS har utført en forskningsrapport på oppdrag for FHF som nå kan lastes ned på FHF sine nettsider.

Forskningsrapporten gir en sammendrag av struktur og økonomisk utvikling for norsk marin ingrediensindustri i perioden 2007-2010. Norsk marin ingrediensindustri har en global markedsandel på ca. 20 %. Norsk foredling av marine oljer til helsekost er globalt ledende. Det foreliggende arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskingsfond (FHF).

Prosjektet er gjennomført i samarbeid med MARING bransjeorganisasjon under Fiskeri - og havbruksnæringens landsforening (FHL). Rapporten er et viktig bidrag og man kan blant annet lese at norske firma som er ledende innen verdiskapende utnyttelse av ensilasje har betydelig potensial til eksport av forretningskonseptet etter omleggingen av fiskerireguleringssystemene i EU.

Roger Richardsen fra SINTEF Fiskeri og havbruk holdt en presentasjon under Marin fagdag, presentasjonen kan også lastes ned nederst på siden.

Linken er desverre fjernet

keyboard_arrow_up