Til innholdet

Oppsummering «Langs kysten 2017»: En møterekke med fokus på kontroll av lakselus

Som del av FHFs storsatsing på forebygging og kontroll med lakselus ble det høsten 2017 arrangert en serie møter på ni ulike steder langs kysten. I møtene var det utveksling av kunnskap og erfaringer, fra forskning og operasjonell drift.

geir_magne_knutsen
Målet med møterekken var å legge til rette for diskusjon og erfaringsutveksling om kontroll av lakselus med fokus på forebygging, rett bruk av medikamentfrie tiltak og fokus på fiskevelferd når de ulike tiltak benyttes. Gjennom diskusjon i møtene kom det frem at lusesituasjon og kontroll av lus varierer langs kysten.  Det fremkom også behov og kunnskapshull som kan være viktige å få gjort noe med for en videre utvikling av kontroll av lakselus.                                                
Den store innsatsen for utvikling og utprøving av nye metoder mot lus, har gitt et bredt utgangspunkt for å nå målet om en vedvarende god kontroll over lakselus.         

Geir Magne Knutsen fra Bremnes Seashore (bilde) deltok på FHFs møterekke "Langs kysten 2017" på Stord. En video av hans uttalelser på hvordan de ser verden om 5 år finnes på FHFs facebookside.

                                                                                                              
Det er nå laget en sluttrapport fra møteserien hvor sentral informasjon som kom frem under møtene beskrives. Rapporten finnes her 
keyboard_arrow_up