Til innholdet

Ny veileder - håndtering av fôrslanger - er nå tilgjengelig for havbruksnæringen

Oppbygging og utladning av statisk elektrisitet i fôrslanger som benyttes i havbruksnæringen er en viktig HMS utfordring. Det kan bygge seg opp høy spenning i fôrslangene, som så kan utlades når slangene kappes eller i noen tilfeller når personer beveger seg nær slangene. Havbruksnæringen i Trøndelag har satt ned en arbeidsgruppe for å finne metoder som reduserer faren for elektriske støt.

capture

En ny veiledning i hvordan man bør håndtere fôrslangene i daglig arbeid er utarbeidet av ACE i samarbeid med næringen og SINTEF energi, og er nå tilgjengelig for nedlasting. Arbeidet har vært finansiert av næringen og FHF.

«Forekomster av elektrisk støt ser ut til å ha økt i omfang de siste årene, og næringen har et stort ønske om at det finnes løsninger for å unngå dette. Vi håper at veiledningen vil være et skritt nærmere en eliminasjon av denne HMS risikoen, sier Kjell Maroni fagsjef i FHF. Samtidig er det viktig å påpeke at det må være leverandørene av utstyret sitt ansvar å finne varige løsninger.»

Last ned den nye veilederen her:
Håndtering av fôrslanger, dette bør du passe deg for!

keyboard_arrow_up