Til innholdet

Ny fagbok i fiskeanatomi er nå tilgjengelig og viktig for næringen

Fiskehelse er viktig for næringen, og for hver enkelt aktør. På dette feltet er oppdatert fagkunnskap helt avgjørende. Derfor har FHF nå bidratt til at det kommer ut en ny fagbok i fiskeanatomi.

1

Harald Kryvi og Trygve Poppe har utarbeidet en lærebok i fiskeanatomi som er ment å være et verktøy for alle som arbeider med biologiske aspekter med havbruk. Samtidig som det er viktig, ikke minst,  for lærestedene som utdanner studenter innen havbruk å ha en oppdatert lærebok i fiskeanatomi. 

Boken omhandler makroskopisk og mikroskopisk beskrivelse av alle organsystemer hos fisk: Hud, skjelettsystem, fordøyelsesorganer, gjeller, urinorganer, muskulatur, svømmeblære, blodorganer, kjønnsorganer, sanseorganer, nervesystem og endokrine organer. Dessuten kapitler om generell form, og vevslære. Av hensyn til biologistudentene har boken egne kapitler om omtale av bruskfisk og kjeveløse fisk, og fiskesystematikk. 

En oppdatert lærebok i fiskeanatomi har manglet, og derfor vil denne boken være et viktig bidrag for grunnutdannelsen av veterinærer og fiskehelsebiologer og andre som har sitt arbeid i tilknytning til havbruksnæring, sier Merete B Schrøder, fagsjef i FHF

Boken kan kjøpes direkte gjennom fagbokforlaget på denne siden: 

Fiskeanatomi

keyboard_arrow_up