Til innholdet

Nor-Fishing: Tørrfisk, trygg mat og ungdomsverdier

Årets Nor-Fishing vil by på smaksprøver av tørrfisk, Trygg-Mat-dag og statsråd Helga Pedersens seminar om sektorens muligheter og utfordringer. Seminaret tar blant annet for seg rekruttering av ungdommer til næringen.

Nor-Fishing 2008 åpnes offisielt tirsdag 12. august av HKH Kronprins Haakon. Messen er en viktig møteplass for næringsaktører og leverandører til fiskeri og fiskeindustri. Linken er dessverre fjernetSmaksprøver av Tørrfisk fra LofotenLinken er dessverre fjernet Åpningsdagen, tirsdag 12. august, serverer FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond) gratis smaksprøver av Tørrfisk fra Lofoten. Smaksprøvene markerer at Tørrfisk fra Lofoten i vår ble lansert som en beskyttet betegnelse, etter en årelang søknadsprosess. Smaksprøvene kan fås på FHFs stand D-333A. Det blir delt ut forskjellige typer tørrfisksnacks, levert av henholdsvis Havfruen Fiskerestaurant og Trondheim Catering. Hvis tørrfisken faller i smak, er det verdt å merke seg at det i messeperioden serveres tørrfiskmåltider hos både Havfruen Fiskerestaurant og Ørens Kro. Linken er dessverre fjernetSektorens utfordringer, ungdommens valgLinken er dessverre fjernet Messens andre dag, 13. august, inviterer statsråd Helga Pedersen til seminar om næringens muligheter og utfordringer. Blant foredragsholderne finner vi Camilla Schreiner. Hun er nestleder i styringsgruppen for rekrutteringsprosjektet som Fiskeri- og kystdepartementet har tildelt FHF. Schreiner har forsket på ungdommens verdier, holdninger og interesser i forhold til realfag, og vil snakke om rekruttering av ungdom til næringen. Linken er dessverre fjernetNSLs Trygg-Mat-dagLinken er dessverre fjernet Torsdag 14. august kan man delta på Trygg-Mat-dagen, der det blant annet blir anledning til å lære mer om hvilke positive helseeffekter sjømat gir. Trygg-Mat-dagen er et årvisst arrangement som formidler relevante og aktuelle resultater fra forskning og utvikling (FoU) til sjømatnæringen. I år vil det blant annet bli lansert et nytt hefte om næringsinnhold og helseeffekter av sjømat. Under overskriften "sjømat og helse" blir dessuten søkelyset satt på beriking av matvarer og økologisk mat. I løpet av dagen gjennomgås også temaer som sporbarhet, tid-temperatur-indikatorer (TTI), kvalitetsstandarden ISO 22000 og merkeordninger for mat. Linken er dessverre fjernetOm Nor-FishingLinken er dessverre fjernet Nor-Fishing arrangeres annethvert år av Stiftelsen Nor-Fishing, som også arrangerer havbruksmessen Aqua-Nor de årene det ikke er Nor-Fishing. Messen Nor-Fishing er en av de ledende fiskerimessene internasjonalt for fiskere, fiskeindustri og leverandører til fiskerinæringen. Forskning og utvikling er også godt representert. For mer informasjon, les mer om  » Linken er dessverre fjernetNor-FishingLinken er dessverre fjernet  » Linken er dessverre fjernetTørrfisk fra LofotenLinken er dessverre fjernet  » Linken er dessverre fjernetStatsrådens seminar "Nye muligheter og utfordringer i marin sektor"Linken er dessverre fjernet  » Linken er dessverre fjernetRekrutteringsprosjektetLinken er dessverre fjernet  » Linken er dessverre fjernetTrygg-Mat-dagenLinken er dessverre fjernet
keyboard_arrow_up