Konferanse om mat- og miljøtrender
Hvilke mattrender og miljøutfordringer vil gjøre seg gjeldende fremover? Dette er et av spørsmålene som en konferanse fra forskningsrådet tar mål av seg til å bringe større klarhet i.
Konferansen, som fullt ut heter "Nye trender og utfordringer innen mat og miljø", arrangeres på Lillestrøm 6.-7 mai. Påmeldingsfristen går ut senere denne uken, 27. april. Linken er dessverre fjernetFisk er mer enn omega 3Linken er dessverre fjernet Ett av innleggene handler om helseeffektene av å spise sjømat, og det holdes av professor Livar Frøyland som er forskningssjef hos NIFES. Alle har vel etter hvert fått med seg at fisk er rik på omega 3, men Frøyland poengterer at fisk inneholder mer enn bare omega 3. Et fiskemåltid tilfører også blant annet vitamin D, jod, selen og fiskeproteiner. - Å spise fisk bedrer ernæringsstatusen, sier Frøyland, og legger til: - Du spiser ikke fisk når du tar en skje tran. For mer informasjon se » Linken er dessverre fjernetkonferansens nettsideLinken er dessverre fjernet Linken er dessverre fjernetPS. Denne artikkelen er endret siden den først ble lagt ut grunnet endringer i konferanseprogrammet.