Ikke for tørr, takk
Tørrfiskindustrien kan tape betydelige summer dersom tørrfisken ikke har rett smak og tørrhet. Et prosjekt som gjennomføres ved Fiskeriforskning er nå i ferd med å vurdere den mest optimale tørrhetsgraden på tørrfisken når den tas ned fra hjell. Prosjektet er finansiert gjennom FHF.
Prosjektet har også sett på hvordan vanninnholdet i fisken utjevnes og stabiliseres etter at den er tatt ned fra hjell, ved lagring og fram til den er pakkeklar. Ved å følge fisken fra den henges på hjell og videre til lagring, pakking og utvanning, ønsker Fiskeriforskning å forstå hvordan denne håndteringen påvirker smak, lukt og utseende. Forskerne har derfor sjekket flere forskjellige tørrfiskanlegg som produserer etter naturmetoden, dvs. hengt på hjell i friluft. Samtidig har tilsvarende forsøk vært utført under konstante og kontrollerte betingelser i instituttets forsøkshall. Artikkelen er hentet fra Fiskeriforsknings sine hjemmesider, les mer i linken til høyre.