Til innholdet

Hvor går veien videre med kontroll over lakselusa?

Over 400 deltagere har i tre dager fått diskutert og blitt presentert siste nytt om erfaringer og forskningsresultater om lakselus og hvordan kontrollere den.

img_3670___kopi

Det har vært diskutert og presentert ulike tema under årets konferansen. "Den store verdien med at konferansen går over tre dager er deltagerne får god tid til å prate sammen og diskutere ulike løsninger" sier fagsjef Kjell Maroni i FHF. Verdien av det ser vi jo også selv med at næringen velger å komme år etter år. "Det er et bevis på at vi klarer å skape en nyttig arena" sier Kjell. Vi har hørt om både høylytte diskusjoner i pausene og sett at folk bruker konferansen til å møte andre fra næringen. 

 

Siste dag av konferansen har blitt brukt til å diskutere veien videre nå. Hvor går vi? Det er det ingen som vet, men det går an å prøve å spå og iallfall gi noen gode råd om hvor vi burde gå. Oppsummert så må vi strukturere oss bedre, vi må få et system for å innrapportere erfaringene med nye metoder, mer bruk av stor smolt og ta i bruk ny teknologi. Vi har også blitt presentert mulighetene som CRISPR metoden kan gi oss i fremtiden. 

 

Presentasjonene vil bli lagt ut på nettsidene våre i løpet av en ukes tid. 

Så minner vi om fristen for å søke på vår store utlysning om lus som er 8. mars. 

 

 


keyboard_arrow_up