Til innholdet

Samlet kunnskap om fiskevelferd for laks og regnbueørret i oppdrett – resultater presenteres på havbrukssamling

Gjennom et pågående FHF prosjekt, kunnskapssammenstilling om fiskevelferd for laks og regnbueørret i oppdrett (FISHWELL) arbeides det med å gå gjennom all eksisterende kunnskap om kravene laks og regnbueørret stiller til miljø og håndtering. Det skal utarbeides indikatorer for fiskevelferden som igjen skal kunne benyttes i det daglige arbeidet med fisken.

asa_b_295_h_212_notaspect

FHF har som målsetning å få ut informasjon om konklusjoner og direkte operasjonelle velferdsindikatorer undervegs i prosjektet, derfor vil det under FHF sin havbrukssamling i Bergen neste uke presenteres foreløpige funn og resultater fra prosjektet. Det gis samtidig store anledninger til diskusjoner rundt dette. 

Kunnskapen om fiskevelferd øker stadig, men er ikke alltid like lett tilgjengelig. FHF prosjektet skal sortere den eksisterende kunnskap og sortere dem i en håndbok slik at aktører kan vurdere og sikre velferden til hver art. Det vil komme næringen til nytte med en gjennomgang av kunnskapen på fiskevelferd, både på fiskens behov direkte og hvordan man best kan vurdere fiskens velferd.
Foreløpige resultater vil bli godt presentert neste uke i Bergen, påmelding til havbrukssamlingen gjør du her:
Påmelding Havbrukssamling 11-12 oktober

 

 

keyboard_arrow_up