Til innholdet

Analyse av kostnadsdrivere i konkurrentland i gang

FHF finansierte en analyse av kostnadsdrivere i havbruk som ble vurdert som viktig og nyttig for næringen. Nå er et oppfølgingsprosjekt i gang; analyse av kostnadsdrivere i konkurrentland.

chile_aquac

Vi har i en lengre periode hatt høye priser og derved god lønnsomhet i havbruksnæringen. Men nettop da er det viktig å ikke miste fokus på kostnadsnivået. Det er viktig å kontinuerlig ha fokus på det og ikke minst identifisere kostnadsdrivere. Det var bakgrunnen for at FHF finansierte et Nofima-prosjekt som analyserte dette. Prosjektet fikk betydelig oppmerksomhet og verdi, ikke minst fordi den synliggjorde hvor stor kostnadseffekt luebehandlingen har hatt i næringen.

 

Nå settes en oppfølgingsanalyse i gang, også denne med Nofima som prosjektleder fordi det er synergier fra den forrige analysen. Prosjektet skal analysere tilsvarende kostnadsdrivere i våre konkurrentland.

 

Man skal også se på om det er særnorske regler/lover f.eks.  knyttet til helse og miljø som gjør at kostnadene er høyere her til lands enn i våre viktigste konkurrentland. Arbeidet den imøteses med interesse, og flere aktører i næringen er aktive med i styringsgruppen i prosjektet.

 

Du finner mer informasjon om prosjektet her

keyboard_arrow_up