Til innholdet

Analyse av avfallshåndtering fra sjøbasert havbruk

Kunnskapen som finnes i dag om avfall som dannes fra sjøbasert oppdrett i form av utrangert utstyr og andre materielle forbruksvarer er på et høyt nivå. Men det er behov for en utvidelse av kunnskapsgrunnlaget. Et nylig oppstartet FHF prosjekt skal fremskaffe en oversikt over mengde avfall fra sjøbasert havbruk og dokumentere hvordan de viktigste fraksjonene håndteres av næringen og avfallsmottakere.

sycb7e27

En grundigere kunnskapssamling om dagens avfallshåndtering vil kunne gi næringen større mulighet til å vurdere egen virksomhet. Næringen vil også kunne gjøre gode valg som reduserer eget miljøfotavtrykk og reduksjon av kostnader. Arbeidet vil bli gjennomført med en spørreundersøkelse komplementert med dybdeintervju av utvalgte aktører. Resultatene vil kunne gi grunnlag for anbefaling av målemetode , indikatorer og forbedringsmuligheter. Det legges også opp til at det gjennomføres møter mellom ulike aktører som dekker livsløpet til utstyr og materialer brukt i sjøbasert oppdrett. Prosjektet gjennomføres av SINTEF Ocean og SINTEF Byggforsk.

Avfall og brukt utstyr fra næringen blir for det aller meste gjenvunnet i dag. Men gjennom å skaffe bedre kunnskap om hvordan dette håndteres vil en legge grunnlag for forbedring av eksisterende løsninger, sier Kristian Prytz Fagsjef i FHF .
For å følge dette prosjektet se her:
Analyse av avfallshåndtering fra sjøbasert havbruk

keyboard_arrow_up