Til innholdet

Velkommen til Forskningstorget!

For første gang vil forsknings- og innovasjonsinstitusjonene presentere seg samlet på fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim 21.–24. august. Fiskeriminister Harald Tom Nesvik står for den offisielle åpningen av Forskningstorget tirsdag 21. august.

forskningstorget_logo___nett

Under Nor-Fishing 2018 vil Forskningstorget være stedet for alle som er opptatt av forskning og innovasjon i og for fiskerinæringen. Her har åtte forsknings- og innovasjonsmiljøer samlet sine stands rundt et felles forskningstorg for miniseminarer og uformelle møter. Fiskeriministerens offisielle åpning av Forskningstorget skjer i forbindelse med det første miniseminaret kl. 14.30 på åpningsdagen.

 

– Forskning og innovasjon er viktig for å sikre bærekraftig og lønnsom utvikling i fiskerinæringen, sier områdedirektør Fridtjof Unander i Forskningsrådet på vegne av Forskningstorget.

 

Nor-Fishing er en viktig arena for dialog mellom forskning og næringsliv.

FHF ønsker å bruke denne anledningen til å møte fiskerinæringen, få høre hva de enkelte bedriftene er opptatt av og vise fram gode eksempler på forsknings- og innovasjonsprosjekter. Målet vårt er at forskningsprosjektene gjennom FHF er næringsnyttige, derfor er denne arena så viktig for oss for å møte næringen. 

Miniseminarer

I løpet av messedagene vil det på Forskningstorget arrangeres 7 miniseminarer for å belyse aktuelle temaer med forskningsbasert kunnskap fra flere miljøer. Seminarene tar for seg fangst- og fartøyteknologi, bestandsovervåking, havmiljø, bærekraft, bioøkonomi, foredlingsteknologi, sjømatmarked og kvalitet. 

Programmet kan lastes ned her

Forskningstorget – Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, SINTEF Ocean/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Dette er alle de FoU-miljøene som tidligere har deltatt på Nor-Fishing med egne stands. Forskningstorget har standnr. T-153 B

 

 

keyboard_arrow_up