Til innholdet

Prioriteringer for markedsforskning på Afrika.Laks til Sør-Afrika, konvensjonelt til Angola som første steg, plan er nå klar.

FHFs innsats på markedsforskning prioriteres strengt, det har vært fokus på områder som er viktige for næringen men som ikke blir dekket av andre, som for eksempel evaluering av miljømerkingsordninger, dokumentasjon av klimaspor/miljøbelasting og holdbarhetsanalyser for klippfisk i Brasil.

Analyser av potensialer og utvikling av konkrete markeder har ikke vært en stor portefølje, her gjør både bedrifter og ikke minst Sjømatrådet brorparten av markedsanalyser og potensialevurderinger.

Men Afrika har vi sterkt blitt oppfordret til å rette noe innsats mot. Kontinentet har en serie land med stor økonomisk vekst, og betegnes som «det nye Kina» av mange. Norsk Sjømat må utnytte potensialene, og markedskunnskap trengs.  Men og her vil FHF prioritere strengt. Derfor har vi utfordret Nofima til å utarbeide en plan for markedsrettet FoU-arbeid i Afrika. Denne planen foreligger nå, en plan som er godt forankret i næringen gjennom innspill og arbeidsmøter.

"Markedsforskning er viktig, spesielt når det gjelder å ha nok kunnskap til å utvikle markeder med betydelige potensialer, men der kunnskapen og erfaringene er begrenset pga begrenset aktivitet fra næringen historisk. Afrika er typisk et slikt område, og derfor har vi som et første steg fått utarbeidet denne planen, sier Berit A. Hanssen, fagsjef i FHF"

Rapporten finner du ved å følge denne linken:
Prosjekt 900916 - Plan for markedsrettet FoU-arbeid i Afrika: Forprosjekt

keyboard_arrow_up