Seminar om robust smolt og smoltifisering
Seminar om robust smolt og smoltifisering
FHF inviterer næring og FoU til et seminar om robust smolt og smoltifisering den 28. november kl 10-16 på Radisson Blu Hotel Gardermoen.
Vi ønsker å sette et kritisk blikk på dagens smoltproduksjon, smoltifiseringspraksis og laksens helse gjennom faglige innlegg, presentasjoner av nye spennende prosjekter som er under oppstart, resultater fra pågående prosjekter samt åpen diskusjon.
Påmelding er gratis, men bindende
Kontaktperson FHF:
Sven Martin Jørgensen, sven.m.jorgensen@fhf.no, 91885848
Program
Velkommen
Sven Martin Jørgensen
Smoltifisering og moderne smoltproduksjon - har vi glemt biologien
Tom O Nilsen, UiB
Kronobiologi og viktigheten av biorytmer - kunnskap fra andre virveldyr (på engelsk)
David Hazlerigg, UiT
Innspill fra næringen
Klemet Steen, Lerøy Seafood Group
Kaffepause
Innspill fra næringen
Øyvind Kileng, Ellingsen Seafood
Salt-stimulert og aldrende smolt: Kompromitterer vi smoltkvalitet og post-smoltens velferd i dagens lakseoppdrett? (FHF-901432)
Even Jørgensen, UiT
Oppsummering – diskusjoner – kommentarer
Lunsj
Nytt prosjekt: Varige effekter av forbedret hjertehelse hos laksesmolt (FHF-901586)
Ida Beitnes Johansen, NMBU Veterinærhøgskolen
Nytt prosjekt: Produksjonsprotokoller og avlsstrategier for synkronisert smoltifisering (FHF-901589)
Simen Rød Sandve, NMBU Ås
Nytt prosjekt: Identifisering av miljømessige signaler som regulerer smoltifisering og modning hos oppdrettslaks: Et funksjonelt grunnlag for å redusere taperfisk og tidlig kjønnsmodning (FHF-901590)
Kjetil Hodne, NMBU Veterinærhøgskolen
Oppsummering – diskusjoner – kommentarer