Restråstoff 2018
Restråstoff 2018
Hvordan utnytte marine restråstoffer på en god måte?
Avskjær fra fiskerindustrien har potensiale til å kunne benyttes til mange ulike formål både til mennesker og dyr.
I denne workshopen blir ulike forskningsprosjekter som omhandler marint restråstoff som kan gi ernæringsmessige og/eller helsemessige gevinster presentert.
Programmet finner du her
Presentasjonene er nå tilgjengelige:
”Langtidslagring av lever - lokalt samarbeid gir resultater” Geir Olsen, VMO/VMP
«Restråstoff som ingrediens og smakskomponent til det globale matvaremarkedet» Tormod Thomsen Firmenich Bjørge, Biomarin AS (ikke for distribusjon)
”No kjæm ho!” Oppskrifta på hvordan vi får utnytta restråstoffet Ragnhild Dragøy Whitaker, NOFIMA
”100%” Sigmund Høydal, SeaPro AS
”Fra heads and tails til kron og mynt - prosess og produkter fra restråstoff” Birthe Vang, NOFIMA
”Sideråvarer som grunnlag for høyverdi-produkt” Sigurjon Arasjon, University of Iceland
”Utvikling av restråstoff fra hvitfisk til humant konsum” Ola Ween, Møreforskning (ikke for distribusjon)