Er det ledig plass til sjøs?
Er det ledig plass til sjøs?
Åpent sluttseminar for prosjektet Kunnskapssammenstilling om bruk av sjøareal for hele sjømatnæringen
Fiskere har høstet av havet i årtusener og havbruksnæringen har vært etablert i norske fjorder i et halvt århundre. De to næringene bruker sjøarealene på vidt forskjellige måter. Mens oppdrettsnæringen ankrer opp sine merder på angitte lokaliteter, flytter fiskebåtene seg dit fisken til enhver tid er. Å forstå hvordan disse to viktige næringene bruker sjøarealene er avgjørende for å kunne ta gode beslutninger om ny næring til havs og vern av marint areal.
FHF har gitt SALT i oppdrag å gjennomføre «Kunnskapssammenstilling om bruk av sjøareal for hele sjømatnæringen» og inviterer alle interesserte til et spennende digitalt sluttseminar.
Program:
- Velkommen og ordstyrer – Kjersti Eline Tønnessen Busch, daglig leder i SALT
- Om prosjektet – Tale Skrove, prosjektleder og seniorrådgiver i SALT
- Fiskeri og havbruk: To fundamentalt ulike regelverk – Guri Hjallen Eriksen, forsker i SALT
- Not, trål, line og teiner: Hvordan står det til med sameksistensen til sjøs? – Helene Skjeie Thorstensen, rådgiver i SALT
- Store ambisjoner til sjøs: Framtidas havbruksteknologi utvikles nå – Audun Narvestad, rådgiver i SALT
- Hvor står fisken? Fiskeri- og havbruksnæringens arealbruk i dag og i framtida – Tale Skrove
- Varmt eller kaldt, grunt eller dypt? Hva kjennetegner områdene som brukes av sjømatnæringene? Rui Pires, rådgiver i SALT
- La oss snakke om LUR: Vil vi høste nye arter i framtida? Sverre Helmersen Håpnes, seniorrådgiver i SALT
- Hva om vi lykkes med tare, skjell og hummer? Arealbehovet til nye oppdrettsarter. Audun Narvestad
- Havet blir varmere: Hvordan påvirkes sjømatnæringenes arealbehov av klimaendringer? Johanne Rydsaa, forsker i SALT
- Kunnskapsbehov: Alt vi ikke vet om sjømatnæringenes arealbruk – Helene Skjeie Thorstensen
- Vil du vite mer om sjøarealer? Tilgang til kart og rapporter – Tale Skrove