Arbeidsmøte på hyse i Tromsø 2016
Arbeidsmøte på hyse i Tromsø 2016
FHF og Nofima inviterte til et arbeidsmøte i Tromsø med fokus på utfordringer og potensialet som ligger i å heve kvaliteten på hyse, slik at fisken egner seg til videre prosessering og økt verdiskaping.
Arbeidsmøtet samlet næringsaktører fra flåte og industri samt at aktører fra forvaltning, forskning og andre virkemiddelapparat.
Møtet var todelt med 8-10 korte presentasjoner fra inustriaktører og forskere, og diskusjoner rundt utfordringene næringen står ovenfor samt problemstillinger med tanke på fremtidig FoU satsing på hyse.
Presentasjonene finner du her:
Velkommen til arbeidsmøte på hyse av Frank Jakobsen, FHF
Utfordringer og muligheter med fersk hyse av Ørjan Nergård, Norway Seafoods AS
Fangst og levendelevering av Kjell Midling, Nofima
Levendelagring og vedlikeholdsfôring av Bjørn Steinar Sæther, Nofima
Slakting av Torbjørn Tobiassen, Nofima
Kjøling av hyse og kvalitet av Tom Ståle Nortvedt, SINTEF
Hyse på våren-potensial eller tap av Frank Kristiansen, Båtsfjordbruket
Fangstskader, kvalitet og foredling av Sjurdur Joensen, Nofima
Produkt, markeder og priser av Charles Aas, Råfisklaget
Markedsutfordringer og muligheter i Storbritannia av Jack-Robert Møller, Norges sjømatråd