Sjømat og helse - seminar NIFES
Sjømat og helse - seminar NIFES
Oppsummering av forskningsprosjektet FINS, Bergen 25. oktober
9.30-10:00 Registrering og kaffe
10:00 Velkommen
Jannike Øyen, Prosjektleder FINS
Bakgrunn, gjennomføring og erfaringer - Hans Petter Næs, FHF
Befolkningsstudier på inntak av fisk, metabolsk syndrom og diabetes - arbeidspakke 1. - Prof. Ottar Nygård, Klinisk institutt 2, Universitetet i Bergen
Helseeffekter av inntak av feit og mager fisk hos voksne og rotter med overvekt og fedme - arbeidspakke 2. - Dr.scient Oddrun A. Gudbrandsen, Klinisk institutt 1, Universitetet i Bergen
11:30-12:30 Lunsj
Energiomsetning og fedmeutvikling, hos mennesker og mus - arbeidspakke 3. - Dr.philos Lise Madsen, NIFES
Påvirker sjømat metabolismen? Oppsummering av de viktigste funnen fra arbeidspakke 1, 2 og 3. - Prof. Otar Nygård, Klinisk institutt 2, Universitet i Bergen
Inntak av feit fisk og kognitiv funksjon hos barnehagebarn - arbeidspakke 5. - PhD Jannike Øyen, NIFES
Feit fisk og læringsevner hos ungdomsskoleelever - arbeidspakke 6. - Dr.scient Lisbeth Dahl, NIFES
Sjømatinntak, mental helse og spedbarnsutvikling. Liten i Norge - arbeidspakke 7. - Dr.scient Marian Kjellevold, NIFES
Påvirker sjømat mental helse? Oppsummering av de viktigste funnen fra arbeidspakke 5, 6 og 7. - Prof. Kjell Morten Stormark, RKBU Vest, Uni Research Helse
Erfaringer fra Referansegruppen - Henrik Stenwig, Referansegruppen for FINS
FINS: Mengder av ny kunnskap - veien videre? - Livar Frøyland, Forskningsdirektør sjømat og helse NIFES
16.00 Slutt