Til innholdet

Kjølig lagring er avgjørende for lang holdbarhet hos klippfisk

Dersom klippfisken blir holdt på temperaturer under 4ºC under lagring er holdbarheten minst 2 år.

klippfisk

Forskning gjennomført av Nofima viser at holdbarheten til klippfisk er avhengig av temperatur, vanninnhold i fisken, luftfuktighet, emballering og antall rødmidd.

 

Dokumentasjon som viser holdbarheten for klippfisk har ikke eksistert tidligere. Dette var noe næringen etterspurte siden det i noen markeder er mangelfull kjølelagring. Dette var bakgrunn for at Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) prioriterte å finansiere dette prosjektet.

 

For å enkelt illustrere resultatene ovenfor næringsaktører og kunder, næringsorganisasjoner og myndigheter har det blitt laget en video som omhandler holdbarheten til klippfisk. 5 års forskning oppsummert på 2 minutter:

 

https://youtu.be/-P9yiflb0kg 

 

Denne dokumentasjon gir mindre risiko ved klippfiskhandel og eksport. 

 

Les mer om prosjektet og resultatene her


 

keyboard_arrow_up