Til innholdet

Her er den nye karttjeneste-appen for fiskerne

Appen «FiskInfo» for Android er nå tilgjengelig på Google Play, og gjør det enkelt for fiskere å rapportere om fiskeredskap de bruker og mister. Tjenesten er utviklet gjennom et forskningsprosjekt på tvers av ulike sektorer.

fiskinfi

Med appen kan fiskere nå se og laste ned informasjon fra BarentsWatchs kart-tjeneste med samme navn. 


Skipper Åsmund Breivik på tråleren "Hermes" viser frem den nye appen FiskInfo, som nå er tilgjengelig for Android. FOTO: Markus Breivik.

Appen er kun tilgjengelig for fiskere og øvrige fagpersonell, og disse kan også rapportere hver gang de setter ut redskaper, eller når de må varsle om tapt utstyr.

- Den nye appen gjør det enkelt å rapportere tapt redskap, og på den måten bidra til å sørge for gjenfangst, slik at en unngår spøkelsesfiskeri og marin forsøpling. Tjenestene som er utviklet så langt i prosjektet vil også bidra til å forenkle innhentingen og sammenstillingen av sentral informasjon for effektiv og lønnsom utøvelse av fiskeriet, sier fagsjef i fiskeriteknologi, Rita Naustvik Maråk i FHF.

Her finner du informasjon og prosjektbeskrivelse.

Omfattende prosjekt
Målsettingen med prosjektets del 2 var å lage en tjeneste for polart lavtrykk-prognose, og tilby denne gjennom kartplotterportalen til BarentsWatch. I tillegg planla prosjektet å evaluere effekt av havstrømprognoser og lansere en mobil applikasjon som gjør det mulig å rapportere redskap til Kystvaktsentralen direkte.

Prosjektet har levert en ny karttjeneste som viser det siste polare lavtrykket varslet fra Meteorologisk Institutt på kartplottere i shape-format. Denne tjenesten vil inngå som en del av FiskInfos øvrige tjenester.

Videre utvikling og leveranser
- Appen vil bidra til at oversikten fiskerne nå har tilgang til er mer komplett, pålitelig og inneholder mer oppdatert informasjon, sier SINTEF-forsker, Ståle Walderhaug, til gemini.no.

Prosjektet ble gjennomført av SINTEF, i samarbeid med Kystvaktsentralen, BarentsWatch og Fiskeridirektoratet. FHF har utviklet strategien og bidratt med finansiering av prosjektet.

- Videre utvikling av FiskInfo del 3 vil innbefatte tilsvarende app for IOC, løsning for deling av øyeblikks-data fra ekkolodd, løsning for fangstanalyse basert på sanntidsdata fra egne og andres dataleveranser samt ei oversikt over estimert fangst på kjøl i nær sann tid, sier Naustvik Maråk.

keyboard_arrow_up