Til innholdet

DABRED databasen er klar

Et nylig avsluttet FHF prosjekt har etablert en offentlig tilgjengelig database (DABRED) over redskapsstudier fra alle de aktuelle FoU institusjonene i Norge. Dette for å sikre at næringen og FoU-institusjoner som arbeider innenfor feltet har lett tilgang til oppdatert informasjon om relevante studier og tilhørende dokumentasjon.

capture

Hovedfokuset i databasen er på fisk, men relevante studier på skalldyr (eksempelvis reke, hummer, krabbe og russisk kjempetrollkrabbe), krill og
dyreplankton er også å finne i databasen. Med databasen kan man nå raskt fremskaffe en gruppert oversikt over studier for eksempel på en bestemt redskapstype eller art, innenfor et definert havområde/kyst eller fra en bestemt FoU institusjon. Havforskningsinsituttet har hatt prosjektledelsen.

Rapportene er scannet og omgjort til en flat tekstfil (OCR scanning) som gjør det mulig å gjøre fritekstsøk på alle deler av rapportene, også rapporter som ikke er offentlig tilgjengelig.

Databasen gir god oversikt over historiske arbeider innen redskapsforskning, noe som kan være svært nyttig med hensyn til videre FoU- arbeid både for fiskere, forskere og ikke minst redskapsindustrien, sier Rita N Maråk, fagsjef i FHF.

Her er direktelink til databasen: https://dabred.imr.no/

keyboard_arrow_up