Til innholdet

Studenter skal løse viktige utfordringer for sjømatnæringen

«Marin student-bootcamp 2017 Villfisk» har samlet 19 topp motiverte studenter fra hele landet. Deres mål er å løse en av sjømatnæringens mange utfordringer.

ststud

Vitelystne studenter fra ulike studieretninger på høyskoler og universiteter i hele landet er denne uken på Sunnmøre for lære om sjømatnæringen. Det er Sett Sjøbein som har samlet studentene i «Marin student-bootcamp 2017 Villfisk» på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Formålet med bootcampen er å danne en kunnskapsbro mellom studenter og sjømatnæringen. Studenter fra hele landet kunne søke om å delta, men søkerne fikk ikke vite noe på forhand om hvor de skal eller hvilke bedrifter de skal besøke. Med andre ord er det topp motiverte elever som har satt av en uke av sin ordinære studietid til å lære om sjømatnæringen.
 

Studentene tilbragte tre dager til læring om sjømatnæringens muligheter og utfordringer.
 

Studentene ble inndelt i tverrfaglige grupper som skal jobbe med dette oppdraget i 48 timer før deres løsningsforslag skal presenteres overfor en fagjury. Vinneren offentliggjøres 31. august på konferansen Pelagisk Arena 2017 i Ålesund. 

 

Les mer om hvilke utfordringer studentene ble stilt ovenfor på Sett Sjøbeins nettsider. 

SETT SJØBEIN: 

 

Sett Sjøbein er et nasjonalt samarbeid for å sikre rekruttering og kompetanse til sjømatnæringen, innenfor havbruk, fiskeri og sjømatforedling - og alle ledd i disse næringene.

 

Sett Sjøbein administreres av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

 

Sett Sjøbein finansieres av NFD og FHF.

 

Sett Sjøbein tilrettelegger og gjennomfører ulike rekrutterings og kompetansetiltak i henhold til årlige føringer fra NFD.

 

Sett Sjøbein sitt arbeid er forankret i næringen gjennom både en Styringsgruppe og en Referansegruppe med representanter fra fylke, utdanning, opplæringskontor og organisasjoner.

 

keyboard_arrow_up